Je skoro po třešních, ale to nevadí. Maminka zavařila. Třešňová marmeláda je plná velkých kousků třešní které dají košíčkům pěknou strukturu a jsou krásně vláčné.
Suroviny na 16 /12 ks:
195 g proseté hladké mouky /146 g
1
a 1/2 lžičky prášku do pečiva /1 lžička
1/4
lžičky soli /špetka
63
g změklého másla /32g
50
g oleje / 25 g
90
g krupicového cukru /97 g
3
velké vejce 2
60
ml mléka /45 ml
třešňová
marmeláda se skořicí
skořice
Krém
do náplně:
3
lžíce mascarpone
2
lžíce třešňové marmelády se skořicí, propasírované
1
lžička skořice
Krém
na ozdobu:
80 g změklého másla
90
g cukru krupice
2
bílky
třešně
na ozdobu
Postup:
Předehřeji troubu na 175 stupňů. Do formy na muffins vložím papírové košíčky. V robotu s nástavcem typu K vyšlehám změklé máslo do pěny, přidám cukr a míchám alespoň 2 minuty. Přidám olej, promíchám. Přidám vejce, postupně po jednom a vždy dobře zašlehám. Přidám marmeládu, promíchám. V míse smíchám mouku, sůl, prášek do pečiva. Do vyšlehaného másla, při nízkých otáčkách míchám střídavě mléko a mouku tak, že končím moukou. Plním košíčky. Peču 20 minut. Nechám vychladnout. Vykrojím střed košíčku a naplním krémem. K naplnění použiji cukrářský sáček bez ozdobné špičky. Krémem naplním cukrářský sáček a zdobím.
Krém
na náplň:
Vše
smícháme.
Krém na ozdobu:
Bílky s cukrem dám do kovové misky, tu postavím na hrnec s trochou vody a dám vařit. Nad vodní párou pak drátěnou metlou šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí. Šlehám do skoro tuha. Pak přendám do mísy a nechám šlehat robot. Bílky musí být krásně tuhé a vychladlé. Měkké máslo zamíchám do bílkového sněhu, až se vše dobře spojí nebo zašlehám rozpuštěné studené máslo. Krém dám vychladit do lednice.
Tak dobrou .....
Žádné komentáře:
Okomentovat