pátek 3. července 2015

Třešňové Cupcakes se skořicí


Je skoro po třešních, ale to nevadí. Maminka zavařila. Třešňová marmeláda je plná velkých kousků třešní které dají košíčkům pěknou strukturu a jsou krásně vláčné. 


Suroviny na 16 /12 ks:

195 g proseté hladké mouky /146 g
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva /1 lžička
1/4 lžičky soli /špetka
63 g změklého másla /32g
50 g oleje / 25 g
90 g krupicového cukru /97 g
3 velké vejce 2
60 ml mléka /45 ml
třešňová marmeláda se skořicí
skořice

Krém do náplně:

3 lžíce mascarpone
2 lžíce třešňové marmelády se skořicí, propasírované
1 lžička skořice

Krém na ozdobu:

80 g změklého másla
90 g cukru krupice
2 bílky

třešně na ozdobu

Postup:

Předehřeji troubu na 175 stupňů. Do formy na muffins vložím papírové košíčky. V robotu s nástavcem typu K vyšlehám změklé máslo do pěny, přidám cukr a míchám alespoň 2 minuty. Přidám olej, promíchám. Přidám vejce, postupně po jednom a vždy dobře zašlehám. Přidám marmeládu, promíchám. V míse smíchám mouku, sůl, prášek do pečiva. Do vyšlehaného másla, při nízkých otáčkách míchám střídavě mléko a mouku tak, že končím moukou. Plním košíčky. Peču 20 minut. Nechám vychladnout. Vykrojím střed košíčku  a naplním krémem. K naplnění použiji cukrářský sáček bez ozdobné špičky. Krémem naplním cukrářský sáček a zdobím.

Krém na náplň:

Vše smícháme.

Krém na ozdobu: 

Bílky s cukrem dám do kovové misky, tu postavím na hrnec s trochou vody a dám vařit. Nad vodní párou pak drátěnou metlou šlehám tak dlouho, až se cukr rozpustí. Šlehám do skoro tuha. Pak přendám do mísy a nechám šlehat robot. Bílky musí být krásně tuhé a vychladlé. 
Měkké máslo zamíchám do bílkového sněhu, až se vše dobře spojí nebo zašlehám rozpuštěné studené máslo. Krém dám vychladit do lednice.

Tak dobrou .....

Žádné komentáře:

Okomentovat