čtvrtek 14. srpna 2014
Savoiardi - cukrářské piškoty
Když máte chuť na Tiramisu a nemáte ty správné piškoty, tak si je prostě upečte. Je to jednoduché a zábavné. Tedy mě to baví.
Suroviny:
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
75g cukru krupice
90g hladké mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
50g cukru moučka
Postup:
Troubu předehřeji na 175°C. Dva plechy vyložím pečícím papírem. Z bílků a cukru vyšlehám pevný sníh. Žloutky promíchám vidličkou a opatrně zamíchám do bílků. Proseji mouku a škrob a velmi opatrně zamíchám. Těsto musí zůstat nadýchané. Do cukrářského sáčku z hladkou koncovkou přendám těsto a nastříkám piškoty. Nemohla jsem najít hladkou koncovku, tak jsem vzala ozdobnou, ale myslím, že to moc nevadí. Piškoty posypu polovinou moučkového cukru, počkám až se vsákne, poté posypu zbytkem. Peču 15 - 20 minut dozlatova. V uzavřené nádobě vydrží asi 3 týdny.
Tak dobrou .....
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat