úterý 5. srpna 2014
Hamburgerové housky
Když dělám doma hamburgery, tak se vším všudy. Hamburgerové housky jsou jednoduché a vydrží i v mrazáku.
Suroviny:
375 g hladké mouky
8 g soli
15 g cukru
16 g čerstvého droždí
167 g plnotučného mléka
38 g másla
50 g teplé vody
vajíčko na potření
sezamové semínko nebo mák na posypání
Postup:
Rozpustím kvasnice v teplém mléce. Všechny suroviny smíchám v robotu a hnětu asi 7 minut . Těsto nechám asi hodinu vykynout. Troubu rozpálím na 175°C. Udělám bochánky, 6 středně velkých. Dám na plech , nechám ještě asi 20 minut kynout. Potřu vajíčkem, posypu sezamovým semínkem a peču do zlatova.
Tak dobrou .....
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat