čtvrtek 30. dubna 2015

Tvarohové buchty - Roman Vaněk



Buchty jsou klasika. Voní jako prázdniny nebo neděle. Upekla jsem je na na pálení čarodějnic. Jen se po nich zaprášilo.

Suroviny:

500 g hladké mouky
250 ml mléka
2 vejce
špetka soli
50 g másla / dávám půl máslo, půl sádlo /
1/2 kostky droždí
100 g krupicového cukru
sádlo na potření buchet

1 lžíce másla
1 lžíce rumu
na potření hotových buchet
moučkový cukr na posypání

Tvarohová náplň:

500 g měkkého tvarohu v celofánu
1 vejce
2 lžíce rozinek naložených v rumu
1 lžička vanilkového extraktu
moučkový cukr podle chuti

Postup:

Mléko rozdělím do dvou hrnků a ohřeji. V jednom rozpustím máslo. V druhém zamíchám trochu cukru, kvasnice a nechám vzejít kvásek.

Připravím si robot s nástavcem typu hák. Do mísy nasypu mouku, sůl, cukr a rozmíchám. Přidám vejce, mléko s máslem a kvásek. Robot vypracuje hladké těsto asi za 10 minut. Popráším moukou a nechám na teplém místě kynout asi hodinu.
Troubu předehřeji na 160 stupňů. Pekáč vymažu sádlem nebo vyložím pečícím papírem.
Z vykynutého těsta vyválím plát asi 1 cm silný. Ten nakrájím na čtverce o velikosti cca 5x5 cm. Do středu každého dám lžíci tvarohové náplně a zabalím. Kraje kolem náplně dám k sobě, zabalím a v dlani uválím do kuličky. Potřu kraje buchty rozpuštěným sádlem a položím spojem dolů do pekáčku. Skládám jednu vedle druhé těsně k sobě. Zbylým sádlem potřu vrchní stranu buchet. Peču 45 - 60 minut dozlatova.
Rozpustím  máslo s rumem a ještě horké buchty potřu. Nechám vychladnout a posypu moučkovým cukrem.

Jestli máte REMOSKU, pečte je v remosce. Je to rychlejší a úspornější. Trvá to 45 minut. Po 20 minutách je nutné přikrýt buchty pečícím papírem nebo alobalem, aby se nespálily a dopéct.

Tvarohová náplň:

Tvaroh smíchám dohladka s ostatními surovinami.

Tak dobrou.....

1 komentář: