neděle 9. února 2014

Broskvový krambl




Krambl mě lákal už dlouho. Vypadá lehce a chutně. Kamarádka přivezla velký koš broskví a bylo jasné co s ním. Koukla jsem k Ditě P. a Jamiemu Oliverovi. Všechny recepty jsou si dost podobné. Tak jsem si vzala od každého trochu.

Suroviny:

8 ks broskví ( ovoce které máte rádi)
60 g cukru - podle sladkosti ovoce

100 g másla
120 g ovesných vloček
120 g hladké mouky
90 g hnědého cukru

Postup:

Předehřeji troubu na 180°C. Broskve vypeckuji a nakrájím na kousky o velikosti sousta. Je lepší pevnější ovoce. Do kastrůlku dám ovoce a cukr, krátce podusím a dám do zapékací misky 25x25 cm. Udělám drobenku, zasypu celý koláč, dám do trouby na 25 - 30 minut. Po upečení nechám trochu vychladnout a podávám nejraději se zakysanou smetanou nebo domácí vanilkovou zmrzlinou.
Tenhle koláč zařazuji do stálého jídeníčku a jablka s kouskem zázvoru a skořicí mu budou určitě moc slušet.


Tak dobrou.....

Žádné komentáře:

Okomentovat