Slaní šneci jsou výborná večeře nebo pohoštění pro přátele. Když je uděláte z listového těsta je to vážně rychlovka.
Suroviny:
300 g polohrubé mouky
1 lžička cukru
1 lžička soli
1/2 lžičky sušených bylinek / tymián, oregáno.../
1/2 sáčku sušeného droždí
150 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
plechovka rajčat
1 cibule
2 stroužky česnek
bylinky / bazalka, oregáno.../
olivový olej
trocha cukru
sůl
pepř
šunka / jakákoli kvalitní uzenina /
sýr / 45 % /
Postup:
Do robotu dám všechny suché suroviny promíchám, zaliji mlékem a rozpuštěným máslem. Vypracuji hladké těsto, v robotu to trvá asi 10 minut. Nechám nakynout asi 1 hodinu.
Připravím omáčku z rajčat. Cibuli nakrájím na malé kostičky, nechám zpěnit na oleji. Přidám rajčata, utřený česnek, cukr, sůl, pepř. Vše podusím a svařím do hustší konzistence. Přidám bylinky. Nechám vychladnout.
Troubu předehřeji na 200 stupňů.
Těsto rozválím na placku. Potřu omáčkou z rajčat, Navrstvím šunku a sýr. Sroluji a nakrájím na šneky o široké tak 2 cm. Naskládám na plech, nechám mezi šneky místo, nakynou. Peču asi 25 minut. Šneky se spečou. Nechám částečně vychladnout, oddělím od sebe.
Když chci rychlovku a nechci se vařit s omáčkou použiji kvalitní kečup.
Někdy přidává nasekané olivy.
Tak dobrou .....
Žádné komentáře:
Okomentovat