čtvrtek 26. března 2015

Muffins Piňa Colada s macarpone


Recept pro léto jako stvořený. Osvěžující koktail do kterého se rádi zakousnete. Jsou dobré, vláčné a pokud vynecháte alkohol, můžou je i děti.


Suroviny na 12 ks:

200 g hladké mouky
50 g strouhaného kokosu
90 g krupicového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

2 vejce
půl plechovky ananasu se šťávou rozmixovaného na 200 ml
50 ml smetany
40 g rozpuštěného másla
45 g rostlinného oleje

kousky ananasu do muffinů
2 lžíce kokosu na jejich obalení
kousky ananasu na ozdobu

Poleva:
250 g mascarpone
1 - 2 lžíce moučkového cukru / podle chuti/
2 lžíce bílého rumu
2 lžíce ananasové šťávy

Předehřeji troubu na 180 stupňů. Do formy na muffins vložím papírové košíčky. Nejprve si připravím ananas. Odeberu 24 kousku ananasu /do každého muffinu dávám dva/ a obalím je ve 2 lžících kokosu, aby v těstě nepropadly na dno. Odložím na později. Vezmu asi půl plechovky ananasu s trochou šťávy a ponorným mixérem rozmixuji na řídkou kaši. Doplním dalšími tekutými surovinami. Ve větší míse smíchám suché suroviny. Zamíchám tekuté suroviny do suchých. Velmi opatrně, je důležité nepřemíchat. Testo nemá být úplně hladké, jinak budou muffiny příliš suché. Do každého košíčku dám lžíci těsta, 2 kousky ananasu obaleného v kokosu a rozdělím zbytek těsta. Vložím do trouby a peču 25 minut. Muffiny nechám vychladnout, lžičkou nanesu polevu a ozdobím zbylým ananasem.

Poleva:

Všechny suroviny smícháme aby mascarpone povolilo a dalo se hezky nanášet.


Jestli chcete krém místo polevy, vyšlehejte 250 g mascarpone s 250 ml smetany, moučkový cukr podle chuti a 2 lžíce strouhaného kokosu. 

Rumem můžete po upečení muffiny lehce pokapat.

Tak dobrou .....





Žádné komentáře:

Okomentovat