Nádherné, zářivé, červené, prostě sametové. Kdo by odolal.
Suroviny na 12 ks:
125 g prosáté hladké mouky
1/4 lžičky soli
10 g holanského kakaa
57 g změklého másla
150 g krupicového cukru
1 velké vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
120 ml podmáslí
1 lžíce červeného gelového potravinářského barviva
1/2 lžičky bílého vinného octa
1/2 lžičky jedlé sody
Krém:
250 g krémového sýra /Philadelphia, Buko/
50 g moučkového cukru nebo podle chuti
1/2 lžičky vanilkového extraktu
180 ml smetany ke šlehání
Postup:
Předehřeji troubu na 175 stupňů. Do formy na muffins vložím papírové košíčky. V robotu s nástavcem typu K vyšlehám změklé máslo do pěny, přidám cukr a míchám alespoň 2 minuty. Přidám vejce a vanilkový extrakt a vše dobře smíchám. V míse smíchám mouku, sůl a kakao v další misce podmáslí a barvivo. To přidávám opatrně, aby se mi barva líbila. Do vyšlehaného másla, při nízkých otáčkách míchám střídavě podmáslí a mouku tak, že končím moukou. Smíchám sodu z octem, ta zasyčí a rychle míchám do těsta. Plním košíčky. Peču 18 minut. Nechám vychladnout. Krémem naplním cukrářský sáček a zdobím.
Krém:
Vše vyšlehám v robotu. Nejprve sýr, pak přidám smetanu a nakonec cukr.
Tak dobrou .....
Žádné komentáře:
Okomentovat