pondělí 30. března 2015

Vaječná tlačenka



Mám ji ráda už velmi dlouho. A po Velikonocích je to způsob jak se vypořádat s vajíčky.


Suroviny:

200 g šunkového salámu nebo šunky
5 natvrdo uvařených vajec
1 sklenička Moravanky
1 malá majonéza
želatina v prášku Natura
sůl
pepř


Postup:

Šunkový salám a vajíčka nakrájím na malé kousky. Zcedím zeleninu, nálev zachovám. Zeleninu která to potřebuje pokrájím na menší kousky. Dám do mísy, přidám majonézu, osolím, opepřím. Do nálevu doliji vodu do objemu 400 ml, přivedu k varu, odstavím, vsypu želatinu, nechám rozpustit. Nechám zchladnout, přidám k připravené směsi. Promíchám a nandám do srnčího hřbetu. Nechám ztuhnout, většinou přes noc.

Tak dobrou .....

Žádné komentáře:

Okomentovat