úterý 22. července 2014

Šlehačková bábovka?



Někdy bábovka, někdy buchta na plech. Prostě jak chcete. Je to super jednoduchý recept, se kterým si můžete báječně pohrát. Podle chuti přidáte, rozinky, brusinky, kokos, kousky čokolády.... Je to na vás. Základ je vždy stejný. Abych nezapomněla, recept mám od maminky.

Suroviny:

1/4 l šlehačky 30%
1/4 l cukru krupice
1 vanilkový cukr
3 vejce
1/2 l polohrubé mouky
1 prášek do pečiva


Ostatní můžete přidat podle chuti:

sušené 
brusinky
rozinky v rumu
kokos
kousky čokolády
citronová kůra

Postup:

Předehřeji troubu na 180°C. Smíchám šlehačku, vajíčka a oba cukry. Chvíli míchám, aby se cukr rozpustil. Pak přidám mouku s práškem do pečiva. Těsto míchám pěkně dokud není hladké. Pak přidávám ostatní podle chuti. Já dnes brusinky. Přendám do formy. Peču 30 minut a víc, podle formy. Je nutné to pohlídat a kontrolovat špejlí. Když je upečeno, vychlazeno, poliji polevou. Dnes citronová.

Citronová poleva:

200 g moučkového cukru
4 lžíce citronové šťávy

Vše smíchám a třu až je poleva hladká. Pak ihned rozetřu na hotovou buchtu.

Tak dobrou .....



Žádné komentáře:

Okomentovat